Afkobling 2030.

Vi ved alle, at vores planet er i krise. At vi skal lave gennemgribende forandringer for at bremse de klimaforandringer, vi alle er vidne til. Vi ved også, at alle skal bidrage. Privat, på politisk niveau og i virksomhederne. Det store spørgsmål: Hvordan gør vi det? Ikke bare på papiret, men i virkeligheden.

Danmarks produktionsvirksomheder og deres værdikæder spiller en vigtig rolle i løsningen. Vores vision er, at Danmark går i front og viser vejen for fremtidens bæredygtige produktion. 

Derfor har vi skabt Afkobling 2030. Et otte-årigt program, der hjælper danske produktionsvirksomheder med høje ambitioner for bæredygtighed med at afkoble deres værdiskabelse fra deres klima- og miljøbelastning. I programmet bliver den bæredygtige omstilling en løftestang til at forfølge nye forretningsmuligheder, der styrker virksomhedernes konkurrencekraft – uden at skade planeten.

Erfarent hold eksperter

Afkobling 2030 stiller med et hold af eksperter med bred og dyb viden indenfor bæredygtig produktion, cirkulær økonomi, innovation og forretningsudvikling. Sammen med lokale og nationale erhvervs- og innovationsaktører står de klar til at hjælpe virksomheder igennem det komplicerede arbejde med at skabe en bæredygtig virksomhed på tværs af hele værdi- og forsyningskæden.

Vores arbejde starter altid ude i virksomhederne med en grundig analyse af deres specifikke situation. Gennem 1:1-ekspertrådgivning og samarbejde i programmets labs hjælper vi virksomheder med klare prioriteringer, konkrete handlingsplaner og skræddersyede løsninger. Vi ser verden gennem virksomhedernes briller, og tilpasser løbende programmet efter deres behov og de nye udfordringer, de støder på undervejs i forløbet.

For en planet i balance

Vores målsætning er ambitiøs og meget konkret: I 2030 har 3.600 danske produktionsvirksomheder påbegyndt arbejdet med afkobling og bæredygtig omstilling. 650 virksomheder har flyttet sig flere trin op ad modenhedsstigen for bæredygtighed, og 50 virksomheder er fuldt afkoblede. De mål kræver, at vi arbejder sammen på nye måder på tværs af værdikæder, fagligheder og tidligere tiders konkurrentlandskaber.

Afkobling 2030 kan være den løftestang, der åbner døren til nye forretningsmuligheder, der ikke kun styrker virksomhedernes konkurrencekraft, men som også er med til at bringe planeten mere i balance.

Vi lykkes kun, hvis virksomhederne lykkes. Derfor lover vi virksomhederne at gøre de store visioner til forandringer, der virker i virkeligheden – også når hverdagen melder sig.

Vil du høre mere, så kontakt

Morten Kjeldgaard

COO, Innovation Hub SUSTAIN

mkj@baggersorensen.com

+45 4020 7676