Turbo Plant: Bælgdag på Dallerupgård

Nye vinkler på danske bønner og ærter

Vil du være klogere på bælgfrugter i storkøkkener og fødevareindustri? 

Til Bælgdag på Dallerupgård får du indblik i de kommercielle og gastronomiske potentialer og udfordringer, der er i bælgfrugtens rejse fra den dyrkes på marken til den lander på tallerkenen.  

Du møder erfarne praktikere, visionære igangsættere og kreative madhåndværkere, der belyser bælgfrugten fra alle vinkler, så du er godt klædt på til at udnytte mulighederne og skabe innovative løsninger. 

Bælgdagen er spækket med viden og inspiration til dig, der arbejder professionelt med fødevarer i storkøkken, foodservice eller fødevareproduktion. 

Du får: 

· Indsigt hele værdikæden bag danskproducerede bælgfrugter 

· Inspiration til at bruge bælgfrugter i både ny gastronomi og velkendte hverdagsretter 

· En lækker frokost og snacks med afsæt i ærter, bønner og nyskabende bælgprodukter 

Det hele foregår på østjyske Dallerupgård (lidt syd for Horsens), hvor de danske bælgfrugter dyrkes lige uden for døren. 

Tilmelding 

Det er gratis at deltage i arrangementet – Tilmeld dig her 

Tilmelding senest 12. juni

OBS: Ved tilmelding tilmelder du dig også Turbo Plants nyhedsbrev. 

Program

Kl. 09.30
Kaffe og morgenbrød m. bælgfrugter
Kl. 10.00
Velkommen
Kl. 10.30
I gang med at dyrke bælgplanter

Planteavlerens erfaringer med at dyrke bælgfrugter i Danmark

Kl. 10.50
Afsætning af danske smagfulde bælgfrugter

Anton Storgaard, Produktkonsulent, Hornsyld Købmandsgaard 

Arbejdet med at udvikle og afsætte Siriusærten, et dansk alternativ til den importerede kikært 

Kl. 11.10
Bælgfrugter i det professionelle køkken – fokus på tilgængelighed og god kvalitet

Mads Herskind, kulinarisk ansvarlig/udvikler, Odense Kommune 

Sådan gør du velsmagende bælgfrugter til en del af kendte hverdagsretter

Kl. 11.30
Mød din bælgplante – guidet tur til en unik afgrøde

Oplev bælgplanterne på hjemmebane og hør, hvad der gør dem til noget helt særligt

Kl. 12.15
Frokost med bælgfrugter og networking

Smag  bælgfrugterne i nye, lækre versioner og mød producenterne bag spændende bælgprodukter

Kl. 13.00
Bælgfrugten – en del af dansk madkultur før og i fremtiden

Bettina Buhl, Det Grønne Museum, og Per Mandrup, Culinary Institute by Vejle Erhverv

Madhistorikeren og Michelinkokken går på opdagelse i historiens skatkammer af danske bælgfrugter – og henter inspiration til nutidens køkken.

Kl. 14.00
Snack-fest for alle sanser!

Kreative madhåndværkere serverer overraskende og inspirerende snacks med Siriusærten og andre danske bælgfrugter i hovedrollen

Kl. 15.00
Tak for i dag!

Arrangementet er tilrettelagt i et samarbejde mellem Turbo Plant, Culinary Institute by Vejle Erhverv, Hornsyld Købmandsgaard og Dallerupgård. 

Turbo Plant er et kommercielt udviklingsprojekt, der skaber plantebaseret vækst i den danske fødevarebranche. Projektet er støttet af Industriens Fond

Kontakt arrangør

Emilie Mikkelsen

Projektkoordinator TurboPlant

emi@turboplant.dk

+45 5176 5535


STØTTET AF

I SAMARBEJDE MED

DALLERUPGÅRD