Digital innovation med mennesket i centrum

Solitwork er en hastigt vækstende software-virksomhed, der samarbejder med en række af Danmarks største virksomheder. Alligevel ser Solitwork et stort potentiale i at være en del af SMV-fællesskabet i DANDY Business Park – og ser gerne, at deres fremgang smitter af på parkens andre beboere.

Branchen kaldes SaaS – Software as a Service. Solitworks softwareprodukt er en digital platform for Digital Finance. Det er IT, data science og machine learning på et meget højt og specialiseret niveau. Men alligevel peger CEO Esben Duedahl på det menneskelige aspekt, når han skal forklare, hvad Solitwork gør rigtigt.

– Teknologi er kun halvdelen, plejer jeg at Vi sælger en softwareløsning i høj kvalitet, men samtidig sender vi mennesker med ud til kunden, så vi kan uddanne og udvikle medarbejderne med nye kompetencer, forklarer Esben Duedahl.

– Selvom vi arbejder med software, har vi brug for mange I går var vi 50 ansatte, i dag er vi 56. Vi er i en fase, hvor vi hele tiden leder efter nye folk.

En stærk løsning for grønt regnskab. Digitalisering har haft topprioritet i de store virksomheder igennem en årrække, og Esben Duedahl garanterer for, at det forbliver på dagsordenen en rum tid endnu. Også hos de helt store organisationer, der længe har været i gang.

– At udarbejde et eksternt regnskab inde- holder både kompliceret regnskab og kompliceret teknologi. Samtidig kommer der lovkrav om, at virksomhedernes forretningsmodel skal forholde sig til Environmental Social Governance (ESG – ofte betegnet grønt regn- skab, red.), og den digitale opbygning af ESG passer perfekt med det, Solitwork arbejder med, siger Esben

Han henviser til Solitworks erfaring med at håndtere og udvikle taksonomier for udveksling af store mængder data.

– ESG er stadig så nyt, at der ikke er etableret en best practice for udformningen. Her byder vi ind med en stærk løsning, siger CEO’en.

Meget at vinde i innovative netværk

Kunderne hos Solitwork er i vidt omfang store virksomheder med base i København og Århus. Samt Bestsellers holdingselskab Heartland, der netop har købt sig ind i SaaS-virksomheden med en ejerandel på 20 %. Alligevel er Esben Duedahl rykket ind i DANDY Business Park, hvor de fleste virksomheder er SMV. Hvordan hænger det sammen?

– Jeg har fulgt parken fra starten og været fascineret over den grundlæggende En virksomhed som Solitwork har meget at vinde ved at være i netværk med andre virksomheder, der gerne vil være dygtige, forklarer han.

Placeringen i Vejle (mens Solitwork har andre filialer i København og Århus) har samtidig en fornuftig kort afstand til Tyskland, hvor Solitwork  i  det  seneste år har forberedt sig på at komme ind på markedet.

– Tyskland er tæt på, deres kultur minder om vores, og de er ikke så langt fremme med digitalisering som os. Vi starter i det nordlige Tyskland, hvor danske leverandører har et rigtig godt I Hamburg-regionen bor ca. 15 mio. mennesker – næsten lige så mange som i hele Skandinavien. For- retningsmulighederne er rigtig gode, siger Esben Duedahl.

Partnerskaber med kurs mod Tyskland

Forbindelsen til Tyskland er noget, Esben Duedahl gerne vil sætte i spil i forhold til de øvrige virksomheder i DANDY Business Park.

– Jeg ved godt, at der findes SMV-omstillingsfonde med mulighed for både økonomisk støtte og rådgivning. Men jeg har ofte set, at den største gevinst gik til konsulent- firmaet, mens virksomheden hverken blev mere digital eller grøn eller fik styrket sin

I stedet mener Esben Duedahl, at virksomheder skal finde sammen, eksempelvis i rammerne af en erhvervspark som DANDY Business Park og skabe deres egne partnerskaber omkring bl.a. Green Tech og AI/Digitalisering.

– Det er også oplagt at lave partner- skaber, som vender imod Tyskland. SMV’er udgør størstedelen af danske virksomheder, og derfor er det også vigtigt for Solitwork, at innovative danske SMVer trænger ind på det tyske marked, forklarer CEO’en.

Solitwork har som nævnt allerede taget de første skridt mod at etablere sig i Tysk- land, og Esben Duedahl kan bekræfte den udbredte opfattelse af, at tyskerne halter efter Danmark med digitaliseringen.

– Men selvom danske SMV’er har masser at tilbyde i Tyskland, må jeg understrege, at de altså også selv kan løfte ambitionerne på det digitale område, siger Esben*.

20 års erfaring med innovation

Solitwork tog sit udgangspunkt i den traditionelle konsulent- branche med digitalt regnskab og revision.

Siden har virksomheden, der i år fejrer 20 års jubilæum, udviklet sin softwareplatform, så den kan tilbyde innovativ og højt specialiseret support til alle funktioner omkring store virksomheders CFO.

På dette grundlag er Solitwork undervejs med en lancering på det tyske marked som første trin i en ambitiøs plan for det internationale marked.