Energy Academy.
Energy Academy er et netværk for science-undervisere på ungdomsuddannelserne og udskolingen i folkeskolen. Netværket er opstået på baggrund af et stort ønske og behov i uddannelsessystemet for øget kendskab til og fagligt samspil med virksomheder – i dette tilfælde de dele af erhvervslivet, som arbejder med energiområdet.
Hvad skal projektet?
I forbindelse med etableringen af Innovation Hub SUSTAIN udtrykte ungdomsinstitutionerne et stort ønske om at skabe netværk og kursusaktiviteter om energi/energiteknologi primært for undervisere på ungdomsuddannelserne (STX, HHX, HTX, HF, EUD), men også med deltagelse af interesserede undervisere fra udskolingen (7.-10. klasse). Desuden er netværket skabt med en ambition om at skabe brobygning mellem de forskellige uddannelser og uddannelsesniveauer.
Formålet er at give underviserne ny, relevant og aktuel viden om problemstillinger, samfundsmæssige udfordringer samt den faglige og erhvervsmæssig udvikling indenfor energiområdet.
Formålet er herudover at skabe et tværfagligt og tværorganisatorisk netværk blandt undervisere, virksomheder, organisationer og myndigheder, der arbejder indenfor energiområdet.
Organisering
Insero Science Academy er tovholder for Energy Academy. Desuden er der nedsat en faglig arrangementsgruppe med repræsentanter fra uddannelsesinstitutionerne.
Hver institution/kommune tegner et medlemskab pr. deltager. Prisen er 1.000,- kr./deltager/år. Herudover søges tiltrukket ekstern finansiering efter behov.
Form
Der holdes 3-5 fyraftensseminarer om året, eksempelvis fra kl. 14.20 – 17.00.
Fokus er på koblingen mellem erhvervslivet og ungdomsuddannelserne, og det betyder, at der på hvert seminar er indlæg/repræsentation fra en eller flere virksomheder.
Hvert seminar har et overordnet tema, som belyses ved en eller flere videnspersoner/forskere samt en eller flere repræsentanter fra virksomheder/organisationer/myndigheder. Seminaret afsluttes med netværksaktivitet med det formål i fællesskab at drøfte eller eksperimentere med, hvordan dagens tema kan påvirke/inddrages i undervisningen.
Temaet for det enkelte møde skal være relevant i forhold til læreplaner på de forskellige ungdomsuddannelser.
Etablering af platformen Energy Live Lab stimulerer innovationssamarbejder, skaber optimeringer og synergier, på tværs af forsyningsarterne. Live labbet er skabt med ønsket om at gøre det nemt for virksomheder og deres kunder fra ind- og udland at se, innovere, videreudvikle, samarbejde, demonstrere og kommercialisere fremtidens smarte energiløsninger for øget vækst og jobskabelse, lokalt og nationalt.
Om DK Energy Live Lab – Vejle Nord
Bliv klogere.
Har du lyst til at udforske parkens faciliteter og aktiviteter? Gå på opdagelse i vores downloads, som giver dig detaljerede oplysninger om alle dine muligheder. Uanset om du er en startup eller en veletableret virksomhed, har vi den ideelle pakke til dig.