Turbo Plant – Plantebaseret udviklingsnetværk
Temamøde: Lån Michelin-kokkenes bedste tricks til din produktudvikling
Planteproteiner er ofte lidt af en udfordring for fødevarebranchens produktudviklere. Smagen er nemlig ikke altid på højde med de gode effekter på sundhed og klima.
På dette netværksmøde får du lov at kigge dybt i Michelin-kokkenes værktøjskasse og lære hvordan de får smag, tekstur, form og farve til at gå op i en højere enhed – også i helt almindelige hverdagsprodukter.
Michelin-kokkene Per Mandrup og Morten Rastad deler ud af deres erfaringer og metoder, når det gælder produktudvikling uden for stjernekøkkenerne, og der bliver naturligvis mulighed for at smage på resultaterne.
Du får:
· Forståelse for de gastronomiske principper for smag og sammensætning
· Indblik i forskelle og ligheder mellem at udvikle eksklusive retter og gode hverdagsprodukter
· Masser af inspiration til planterig smag
· Netværk og erfaringsdeling med andre fødevarevirksomheder, der arbejder med plantebaserede eller planterige produkter.
Arrangementet er tilrettelagt i samarbejde med Food & Bio Cluster Denmark.
Tilmelding
Det er gratis at deltage i arrangementet
Plantebaseret udviklingsnetværk er åbent for alle i den danske fødevarebranche, der er interesserede i udviklingen af plantebaserede og hybride produkter.
OBS: Ved tilmelding tilmelder du dig også Turbo Plants nyhedsbrev.
Program
v/Per Mandrup
Michelin-kokken fortæller om principperne bag en smagsoplevelse, og hvordan du bruger dem.
v/ Morten Rastad, kok og medstifter af Nocla
v/ Morten Rastad, kok og medstifter af Nocla
v/ Christian Alexander Møller Bach, endless food co
Hør om udviklingen af THIC (This Isn’t Chocolate), som er en bæredygtig konfektionsløsning fremstillet uden kakao. Udviklet som en ingrediens drevet af upcycling.
v/ Mikkel Therkildsen, Nordic Koji
Introduktion til Nordic Koji’s umami-produkter, der er lavet på danske bælgfrugter og korn. Vi får også lov at smage på produkterne, der er særligt velegnede som smagsforstærker i plantebasserede retter.
Om Plantebaseret Udviklingsnetværk
Plantebaseret Udviklingsnetværk er stiftet for at gøre det nemmere for dig at udvikle nye, plantebaserede fødevarer af høj kvalitet.
I løbet af netværkets første år har vi fået over 100 medlemmer fra både små, store, nye og veletablerede fødevarevirksomheder og organisationer i Danmark.
Det er netværkets medlemmer, der sætter dagsordenen for, hvilke emner, vi sætter fokus på. Netværket mødes 5 gange årligt. Plantebaseret Udviklingsnetværk er en del af udviklingsprojektet Turbo Plant, der arbejder for at skabe plantebaseret vækst i danske fødevarevirksomheder.
Hvis du har kolleger, som har været her noget tid, men også gerne vil deltage, så er de også meget velkomne.
Brug f.eks. netværket til at blive klogere på:
- Naturlig smag
- Nye ingredienser
- Butikslædernes krav og ønsker
- Planteproteiner
- Fermentering
Plantebaseret Udviklingsnetværk er også det bedste sted at få overblik over aktører og virksomheder i branchen, dele viden og finde nye samarbejdspartnere.
Plantebaseret Udviklingsnetværk er en del af udviklingsprojektet Turbo Plant, der arbejder for at skabe plantebaseret vækst i danske fødevarevirksomheder. Turbo Plant er støttet af Industriens Fond.
Tid og sted
Eventet starter 11. juni 2024 kl. 10:00 og slutter kl. 14:00.
Food Innovation House
Lysholt Allé 3
DANDY Business Park
7100 Vejle
OBS: Under arrangementet optages foto/video
Kontakt arrangør
STØTTET AF
I SAMARBEJDE MED