Morten Ramstad og Per Mandrup fortæller om planter og smag

Turbo Plant – Plantebaseret udviklingsnetværk

Temamøde: Lån Michelin-kokkenes bedste tricks til din produktudvikling

Planteproteiner er ofte lidt af en udfordring for fødevarebranchens produktudviklere. Smagen er nemlig ikke altid på højde med de gode effekter på sundhed og klima. 

På dette netværksmøde får du lov at kigge dybt i Michelin-kokkenes værktøjskasse og lære hvordan de får smag, tekstur, form og farve til at gå op i en højere enhed – også i helt almindelige hverdagsprodukter. 

Michelin-kokkene Per Mandrup og Morten Rastad deler ud af deres erfaringer og metoder, når det gælder produktudvikling uden for stjernekøkkenerne, og der bliver naturligvis mulighed for at smage på resultaterne. 

Du får: 

· Forståelse for de gastronomiske principper for smag og sammensætning 

· Indblik i forskelle og ligheder mellem at udvikle eksklusive retter og gode hverdagsprodukter 

· Masser af inspiration til planterig smag 

· Netværk og erfaringsdeling med andre fødevarevirksomheder, der arbejder med plantebaserede eller planterige produkter. 

Arrangementet er tilrettelagt i samarbejde med Food & Bio Cluster Denmark

Tilmelding 

Det er gratis at deltage i arrangementet  

Plantebaseret udviklingsnetværk er åbent for alle i den danske fødevarebranche, der er interesserede i udviklingen af plantebaserede og hybride produkter. 

OBS: Ved tilmelding tilmelder du dig også Turbo Plants nyhedsbrev. 

Tilmeld dig nu 

Program

Kl. 10.00
Velkommen
Kl. 10.15
Gastronomisk smag og sammensætning

v/Per Mandrup

Michelin-kokken fortæller om principperne bag en smagsoplevelse, og hvordan du bruger dem.

Kl. 10.45
Rejsen fra michelinkok til produktudvikler

v/ Morten Rastad, kok og medstifter af Nocla

Kl. 11.00
Pause og netværk
Kl. 11.15
Michelin-kokkens guide til velsmag i det planterige univers

v/ Morten Rastad, kok og medstifter af Nocla

Kl. 12.00
Frokost og netværk
Kl. 12.45
Fra papsmag til velsmag

v/ Christian Alexander Møller Bach, endless food co

Hør om udviklingen af THIC (This Isn’t Chocolate), som er en bæredygtig konfektionsløsning fremstillet uden kakao. Udviklet som en ingrediens drevet af upcycling.

Kl. 13.10
Sæt turbo på den grønne omstilling

v/ Mikkel Therkildsen, Nordic Koji

Introduktion til Nordic Koji’s umami-produkter, der er lavet på danske bælgfrugter og korn. Vi får også lov at smage på produkterne, der er særligt velegnede som smagsforstærker i plantebasserede retter.

Kl. 13.40
Opsamling og dialog om planterige retter
Kl. 14.00
Tak for i dag

Om Plantebaseret Udviklingsnetværk

Plantebaseret Udviklingsnetværk er stiftet for at gøre det nemmere for dig at udvikle nye, plantebaserede fødevarer af høj kvalitet. 

I løbet af netværkets første år har vi fået over 100 medlemmer fra både små, store, nye og veletablerede fødevarevirksomheder og organisationer i Danmark.

Det er netværkets medlemmer, der sætter dagsordenen for, hvilke emner, vi sætter fokus på. Netværket mødes 5 gange årligt. Plantebaseret Udviklingsnetværk er en del af udviklingsprojektet Turbo Plant, der arbejder for at skabe plantebaseret vækst i danske fødevarevirksomheder.

Hvis du har kolleger, som har været her noget tid, men også gerne vil deltage, så er de også meget velkomne. 

Brug f.eks. netværket til at blive klogere på:

  • Naturlig smag
  • Nye ingredienser
  • Butikslædernes krav og ønsker
  • Planteproteiner
  • Fermentering

Plantebaseret Udviklingsnetværk er også det bedste sted at få overblik over aktører og virksomheder i branchen, dele viden og finde nye samarbejdspartnere.

Plantebaseret Udviklingsnetværk er en del af udviklingsprojektet Turbo Plant, der arbejder for at skabe plantebaseret vækst i danske fødevarevirksomheder. Turbo Plant er støttet af Industriens Fond.

Tilmeld dig nu

Kontakt arrangør

Emilie Mikkelsen

Projektkoordinator TurboPlant

emi@turboplant.dk

+45 5176 5535


STØTTET AF

I SAMARBEJDE MED