Viden om det nye emballagedirektiv – hvad gør jeg som virksomhed?  Bæredygtig emballage

Når Danmark 1. juli 2025 indfører et producentansvar på emballage, som omfatter mere end 40.000 virksomheder, venter der selvfølgelig masser af udfordringer. Ved at give producenterne ansvaret for deres emballage, når det er blevet til affald, forventer vi at få bedre og mere bæredygtige emballager. 

Program

Kl. 09.00
Kaffe og velkommen

Vi byder på en kop kaffe og en croissant mens du vi går i gang.

Kl. 09.10
Udvidet producentansvar for emballage, Marianne Roed Jakobsen – CEO, VANA

Marianne Roed Jakobsen, som er administrerende direktør i kollektivordningen VANA, der er etableret af Dansk Industri, Landbrug & Fødevarer, Dansk Erhverv og DagSam. VANA tilbyder i den forbindelse at varetage producentansvaret på emballage for de ca. 40.000 danske virksomheder. 

Kl. 09.45
Forretningsmæssige muligheder i producentansvaret, Niels Jensen – CEO, MLDK – Mærkevareleverandørerne og bestyrelsen for VANA

Hvilke krav stiller det nye direktiv til producenterne, hvad er de forretningsmæssige muligheder og ikke mindst, hvor er de store udfordringer i producentansvaret? 

Bliv klogere på det, når Niels Jensen fra VANAs bestyrelse giver bud på den aktuelle status på implementeringen af producentansvaret for emballage i Danmark. 

Kl. 10.15
Nyeste viden indenfor cirkulær emballage ved Andrew Hoff fra Force

Få indsigt i hvordan de overordnede økonomiske principper er sammensat og hvordan emballagedesign hænger, sammen med den regning i vil modtage for affaldsbehandlingen fra 1. juli 2025. Selvom den endelige udfærdigelse af bekendtgørelsen, der fastsætter kriterierne for miljørgradueringen, endnu ikke er udstedt, så er der allerede nu en indstilling fra Miljøstyrelsen til hvordan den forventeligt kommer til at udmønte sig og hvilken betydning det netop har for design og økonomi.  

Kl. 10.45
Tid til dialog og spørgsmål
Kl. 11.15
Info om Afkobling2030 – hvilke muligheder er der i projektet
Kl. 11.20
Info om Servitize – hvilke muligheder er der i projektet
Kl. 11.30
Netværk og frokost

Kontakt

Gyda Bay

COO, Innovation Hub FOOD & HEALTH

gmb@baggersorensen.com

+45 6118 8185