Turbo Plant: Bælgdag på Dallerupgård
Nye vinkler på danske bønner og ærter
Vil du være klogere på bælgfrugter i storkøkkener og fødevareindustri?
Til Bælgdag på Dallerupgård får du indblik i de kommercielle og gastronomiske potentialer og udfordringer, der er i bælgfrugtens rejse fra den dyrkes på marken til den lander på tallerkenen.
Du møder erfarne praktikere, visionære igangsættere og kreative madhåndværkere, der belyser bælgfrugten fra alle vinkler, så du er godt klædt på til at udnytte mulighederne og skabe innovative løsninger.
Bælgdagen er spækket med viden og inspiration til dig, der arbejder professionelt med fødevarer i storkøkken, foodservice eller fødevareproduktion.
Du får:
· Indsigt hele værdikæden bag danskproducerede bælgfrugter
· Inspiration til at bruge bælgfrugter i både ny gastronomi og velkendte hverdagsretter
· En lækker frokost og snacks med afsæt i ærter, bønner og nyskabende bælgprodukter
Det hele foregår på østjyske Dallerupgård (lidt syd for Horsens), hvor de danske bælgfrugter dyrkes lige uden for døren.
Tilmelding
Det er gratis at deltage i arrangementet – Tilmeld dig her
Tilmelding senest 12. juni
OBS: Ved tilmelding tilmelder du dig også Turbo Plants nyhedsbrev.
Program
Charles Kastberg, CEO, Bjerre Herred Landbrugsselskab A/S
Planteavlerens erfaringer med at dyrke bælgfrugter i Danmark
Anton Storgaard, Produktkonsulent, Hornsyld Købmandsgaard
Arbejdet med at udvikle og afsætte Siriusærten, et dansk alternativ til den importerede kikært
Mads Herskind, kulinarisk ansvarlig/udvikler, Odense Kommune
Sådan gør du velsmagende bælgfrugter til en del af kendte hverdagsretter
Oplev bælgplanterne på hjemmebane og hør, hvad der gør dem til noget helt særligt
Smag bælgfrugterne i nye, lækre versioner og mød producenterne bag spændende bælgprodukter
Bettina Buhl, Det Grønne Museum
Per Mandrup, Culinary Institute by Vejle Erhverv
Madhistorikeren og Michelin–kokken går på opdagelse i historiens skatkammer af danske bælgfrugter – og henter inspiration til nutidens køkken
Kreative madhåndværkere serverer overraskende og inspirerende snacks med Siriusærten og andre danske bælgfrugter i hovedrollen
Arrangementet er tilrettelagt i et samarbejde mellem Turbo Plant, Culinary Institute by Vejle Erhverv, Hornsyld Købmandsgaard og Dallerupgård.
Turbo Plant er et kommercielt udviklingsprojekt, der skaber plantebaseret vækst i den danske fødevarebranche. Projektet er støttet af Industriens Fond.
Tid og sted
Eventet starter 17. juni 2024 kl. 09:30 og slutter kl. 15:00.
Dallerupgård
Dallerupvej 16
8781 Stenderup
OBS: Under arrangementet optages foto/video
Kontakt arrangør
STØTTET AF
I SAMARBEJDE MED
DALLERUPGÅRD